Stappenplan wijziging pensioenregeling

De wijziging van een pensioenregeling omvat meerdere aspecten en kan soms enige tijd duren. Het is raadzaam om tijdig te beginnen met het wijzigen van de pensioenregeling. Afhankelijk van de omvang van het bedrijf, de bedrijfsorganisatie en de complexiteit van de wijziging kan de uitvoering verschillende onderdelen bevatten.

Stappenplan voor grotere bedrijven

Het wijzigen van de pensioenregeling betekent een wijziging van de arbeidsvoorwaarden. De personeelsvertegenwoordiging, OR of vakorganisaties zullen hier een rol in spelen. Dat kan ook leiden tot maatwerk in het pensioenproduct, hetgeen voor de pensioenuitvoerder extra werk vraagt. Een  tijdige opstart van het proces is daarom zeer aan te bevelen. Stel uw plan vast in tien stappen. Stappenplan grotere werkgever.

Stappenplan voor kleinere bedrijven

Als kleinere werkgever (tot 25-50 medewerkers) kunt u zonder vooroverleg het wijzigen van een pensioenregeling opstarten. Dat betekent niet dat de medewerkers niet in het proces betrokken worden. Informeren en toelichten aan de medewerkers, alsmede instemming vragen van de medewerkers is belangrijk. Dat vergt enige voorbereiding. Stel uw plan vast in vijf stappen. Stappenplan kleinere werkgever.

Comments are closed